PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Cameron is back!

Avatar

Den 18 december är det världspremiär för en av årets mest emotsedda filmer. James Camerons miljardprojekt Avatar utlovar en banbrytande filmupplevelse.

Att förväntningarna är höga är inte särskilt märkligt. Cameron ligger bakom storfilmer som Titanic, Terminator och Aliens. Filmer som alla har bjudit på tekniska innovationer och välarbetad dramaturgi, vilket har resulterat i exceptionella publikframgångar. Denna gång ryktas det om att Cameron har haft en budget på 3,5 miljarder kronor till sitt förfogande. Det kan jämföras med 25 miljoner kronor som är normal taxa för en svenskproducerad film.

En drömfilm

Avatar är gjord med ny 3d-teknik och visar upp en fiktiv och mycket spektakulär värld.

”Det är en annorlunda film” berättade nyligen Cameron i en intervju med CBS 60 minutes. ”Avatar är både fantasy och science fiction. Det här är filmen som jag alltid har velat göra ända sedan jag bestämde mig för att bli filmregissör.”

Sam Worthington spelar huvudrollen som den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully. Han skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna platsen och befolkningen blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida. I Camerons fiktiva värld på Pandora har befolkningen svans och blå hy.

Annons

”Det är coolt med svans. Alla som har katt vet att genom att titta på svansen kan man se vilket humör som katten är på”, förklarar Cameron.

Avatar förväntas erövra hela världen. Som ett led i marknadsföringen har man kallat in Grammybelönade Leona Lewis till att sjunga ledmotivet ”I See You (theme from Avatar)”. Låten är skriven av James Horner som även snickrade ihop monsterhiten ”My Heart Will Go On” till Titanic. I Indien har man flyttat premiärdatum för tre kommande Bollywoodfilmer för att inte konkurrera med Avatar. Och den som inte kan få nog av Camerons nya värld finns det tröst att finna på spelmarknaden. Avatar lanseras inom kort på Playstation 3, Xbox 360, pc, Wii, DS och PSP.

”Avatar kommer med sin banbrytande teknik att förändra filmhistorien för alltid”, hälsar Cameron.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Cameron is back! - Avatar Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17