PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Änglavakt – med Nyqvist och Scorupco

Det är en modern saga som rör sig i gränslandet mellan fiction och realism, förklarar Änglavakts regissör Johan Brisinger. Michael Nyqvist, Izabella Scorupco och den franske stjärnskådisen Tchéky Karyo gör de ledande rollerna.

Historien handlar om ett svenskt medelklasspar som lever ett välordnat familjeliv. Plötsligt vänds tillvaron upp och ned när deras son hamnar på sjukhus. Familjepappan Ernst (Nyqvist) försöker tänka rationellt men blir allt mer inbunden, mamman Cecilia (Scorupco) söker efter en mening med det som har inträffat. Paret får allt svårare att hålla ihop sin relation och situationen kompliceras ytterligare när Cecilia blir bekant med främlingen Walter (Karyo). Det vilar något gåtfullt över Walter och hans inträde i familjen är inte okomplicerat men det blir samtidigt början på en förändring.

Modern saga
Dialogen utspelar sig både på svenska och på franska. Vilket öppnar upp även för en europeisk lansering av filmen.

– Det var en utmaning att gestalta att vissa personer förstår språket, medan andra i filmen blir exkluderade. Slutresultatet tycker jag blev trovärdigt. Vi har lagt ned mycket tid på språket. Isabella uttrycker sig enkelt, medan Walter pratar en franska som är mer poetisk. Vilket stämmer med hans charm och personlighet. Tchéky var väldigt involverad i projektet och hjälpte Izabella att jobba med sitt franska uttal. Izabella kunde nästan ingen franska tidigare, men hårdpluggade månaderna innan filminspelningen, berättade Brisinger vid en förhandsvisning tidigare i vintras.

Varför valde du Izabella Scorupco till den kvinnliga huvudrollen?
– Vi ville ha någon svensk skådespelerska som inte hade jobbat med Michael Nyqvist tidigare. Det var inte helt enkelt att hitta. Haha. Men vi frågade Izabella som numera bor i Los Angeles om hon var intresserad. Hon gillade mitt manus och ville vara med, men hon tvingades göra stora privata uppoffringar för att kunna medverka i filmen. För en tid sedan såg hon en förhandskopia och hon älskade slutresultatet. Izabella ringde och lämnade världens längsta meddelande på mitt mobilsvar.

Annons

Hur vill du beskriva Änglavakt?
– I sin stämning påminner säkert Änglavakt om min tidigare film ”Underbara älskade”. När jag skrev manus till Änglavakt var min avsikt att göra något helt annat. Berättelsen är delvis en saga som inte är superrealistisk. Men samtidigt ville jag inte att det skulle bli fantasy. Filmen rör sig mellan saga och realism. Den utspelar sig i Stockholm, den handlar om vanliga människor som har vanliga jobb, men vi har tagit oss konstnärliga friheter. Änglavakt är en modern saga.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Änglavakt – med Nyqvist och Scorupco - Film, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17