Sommardäck Bildäck

 

De tre bästa
sommardäckenRåd & Rön tipsar om sommardäck

Tidningen Råd & Rön har under flera år testat sommardäck och resultaten visar att de flesta däck är ungefär lika bra när vägbanan är torr. Om det däremot regnar är skillnaderna enorma. De uslaste däcken tar 50 meter på sig att stanna bilen vid 80 km/h i vått väglag. Bra däck klarar av samma sak på 35 meter, visar Råd & Röns test. 15 meters skillnad i stoppsträcka kan avgöra liv eller död om olyckan är framme.


De tre billigaste sommardäcken


Kom-ihåg-lista:

  • Efter 15 april måste dubbdäcken av, såvida du inte förväntar dig vinterväglag.
  • Använd inte heller dubbfria vinterdäck på sommaren. De är gjorda för vinterväglag och kan förlänga bromssträckan med upp till 20 procent på sommarvägar.
  • Nytt sedan november 2012 är att alla nya däck som säljs måste vara märkta med tydliga och enkla symboler för energieffektivitet, väggrepp vid vått väglag samt hur mycket det bullrar utanför bilen.
  • Att mäta mönsterdjupet på dina gamla sommardäck är enkelt. Ta fram en femkrona och stick ner den i mönstret på det mest slitna stället och kolla sedan djupet. Avståndet mellan siffran och myntkanten är 3 millimeter, vilket är det rekommenderade djupet. Minst 1,6 millimeter gäller vid sommarväglag.
Olika sommardäck

Här kan du köpa Råd & Röns tester av sommardäck i många olika storlekar, allt från 165/70R14T till 225/45R17. Vilken däckstorlek du ska ha står på bilens registreringsbevis.

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Vet du inte vilka däck du ska köpa?
Bara lugn, skriv in ditt reg nr så hittar vi däcken åt dig.

Prisintervall

Typ av fordon ?

Profil (Höjd) ?

Märke

Bredd

Diameter

Belastningsindex ?

Hastighetsindex ?

Drivmedelseffektivitet ?

Våtgrepp ?

Däckbuller ?

Rullomkrets ?

Egenskaper ?

Vit däcksida

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 1319