Tält Camping och Friluftsliv

 

De tre bästa
tältenTält – en naturnära upplevelse

Ordet tält används ofta som en synonym för campingtält, och det är också denna typen av tält som är den i särklass vanligaste. Ett campingtält tar inte upp mycket utrymme ihopvikt och är lätt att rigga upp och packa ner då det behövs. Det är med andra ord perfekt att ta med sig på t.ex. en kortare semester eller på rockfestivalen, men går även att rigga upp i trädgården så att barnen kan leka i tältet. Ett campingtält kommer i flera olika former och storlekar. De allra minsta tälten är enmanstält, men det finns även större modeller som har utrymme för hela familjen att sova i. Några vanliga typer av campingtält som används till övernattning är så kallade kupoltält och tunneltält. Det finns också andra användningsområden för tält, som t.ex. partytält och cirkustält, och de största tälten av dessa typer kan rymma upp till tusen personer.

Olika finesser

Tält kan vara uppbyggda på många olika sätt, men för det mesta består de av en tältduk i två skikt varav det yttre skiktet skyddar mot regn och vind och det inre skiktet ger ventilation, ett par tältstänger som ger form åt tältet, samt tältpinnar och tältlinor som förankrar tältet i marken. Hur mycket ett tält kostar beror bland annat på vilka finesser det har samt hur tålig tältduken är. Planerar du att använda tältet bara några gånger per år på campingplatsen i grannkommunen kanske det duger bra med ett billigt tält, men är du en aktiv friluftsmänniska som tältar ofta och i krävande klimat och miljöer kan det vara bra att investera i en lite dyrare modell.

De tre billigaste tälten

Tält för alla smaker

Sökverktyget här på PriceRunner är utvecklat så att du ska kunna hitta bäst tält för dig på ett så enkelt sätt som möjligt. Här kan du hitta både dyra och billiga tält från välkända märken som Vaude, Fjällräven och Marmot från en mängd olika återförsäljare. Du kan lätt ta reda på vilket som är marknadens billigaste tält genom att sortera sökresultatet enligt pris, då får du en lista på de billigaste tälten som går att finna. Väljer du däremot att söka enligt popularitet kan du se vilka modeller som andra köpare har valt. Oavsett vilken typ av tält som du är ute efter kan du säkert hitta det genom PriceRunner.

Outwell Whitecove 6

Tält, Tunneltält, 6 personer, Polyester, Tjocklek 35cm, Familjetält mer info

från 1 795 kr

 Jämför priser

Fler produkter under annonsen

Jack Wolfskin Exolight II

Tält, Kupoltält, 2 personer, 4-säsongstält, Polyester, Nylon... mer info

från 3 299 kr

 Jämför priser

Exped Orion III Extreme

Tält, Kupoltält, 3 personer, 4-säsongstält, Polyester, Nylon mer info

från 6 603 kr

 Jämför priser

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Tälttyp ?

Säsongstält ?

Antalet sovplatser ?

Tältmaterial

Material tältpinnar

Inre vattenpelare ?

Yttre vattenpelare ?

Färg

Vikt

Höjd

Bredd

Djup

Märke

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 85