Varmvattenberedare

 

De tre bästa
varmvattenberedarnaVarmt vatten i hemmet med varmvattenberedare

Att det rinner varmt vatten från kranen är något som de flesta tar för givet, men det krävs faktiskt något för att vattnet ska bli varmt också. Apparaten som värmer upp vattnet till en behaglig temperatur kallas för varmvattenberedare och förkortas ofta till vvb. Detta uppvärmda vatten kan användas till olika saker i hushållet, t.ex. tvätt, dusch och diskning.

Olika typer av varmvattenberedare

Man kan dela in varmvattenberedare i tre olika typer: förrådsberedare, ackumulatortank med integrerad förrådsberedare och genomströmningsberedare. Vilken av dessa som passar bäst beror mycket på husets energisystem. Om du har direktel eller en värmepump i ett hus med luftburen värme så är en separat förrådsberedare som fungerar med elvärme det bästa alternativet. En annan lösning kan även vara att installera en ackumulatortank. Har du en panna för el, olja eller ved brukar en genomströmningsberedare vara integrerad i själva pannan eller i en separat ackumulatortank som är kopplad till denna. Varmvattenberedare finns även i flera olika storlekar, varav de vanligaste har en kapacitet på 200 och 300 liter. Då du väljer mellan olika storlekar bör du bland annat tänka på hur många personer som kommer att använda beredaren, men även på vad vattnet kommer att användas till. Tappar du upp vatten i ett badkar går det åt mycket mer vatten än då du tar en vanlig dusch.

De tre billigaste varmvattenberedarna

Kostnad

Du kan spara mycket pengar på att byta ut din gamla varmvattenberedare till en nyare modell, eftersom äldre modeller för det mesta har en bristfällig och sliten isoleringskvalitet och därmed även en mycket högre elförbrukning . En fristående varmvattenberedare är i princip alltid lite billigare att köpa än en integrerad sådan, men kom också ihåg att kända märken så som Nibe och Malmbergs kan vara dyrare än mindre kända märken.

Köpa en ny varmvattenberedare

Vill du hitta den bästa varmvattenberedaren till ditt hem så kan du använda dig av PriceRunners sökverktyg. Genom att göra en snabb sökning kan du hitta både dyra och billiga varmvattenberedare och genom att sortera sökresultatet efter till exempel pris hittar du lätt den billigaste varmvattenberedaren på marknaden. När du väl har hittat den varmvattenberedare som du funderar på att köpa kan du klicka dig vidare till återförsäljarens sida för att läsa mer information om produkten och göra ditt köp. Detta sparar dig både tid och pengar.

Fler produkter under annonsen

Nibe Compact-R 300

Varmvattenberedare, Volym 269L Varmvatten effektivitetsklass... mer info

från 9 545 kr

 Jämför priser

Nibe Eminent-E 100

Varmvattenberedare, Volym 100L Varmvatten effektivitetsklass... mer info

från 4 819 kr

 Jämför priser

Metro Model 200 E Type 2002 6949515

Varmvattenberedare, Volym 200L Varmvatten effektivitetsklass C mer info

8 373 kr

8 412 kr inkl frakt

 Till butik

Metrotherm Model 30 Type 910 6949360

Varmvattenberedare, Volym 30L Varmvatten effektivitetsklass D mer info

3 517 kr

3 556 kr inkl frakt

 Till butik

Metrotherm Model 60 E Type 622 6949740

Varmvattenberedare, Volym 60L Varmvatten effektivitetsklass C mer info

4 784 kr

4 823 kr inkl frakt

 Till butik

Nibe Compact 100

Varmvattenberedare, Volym 93L Varmvatten effektivitetsklass ... mer info

från 7 420 kr

 Jämför priser

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Märke

Typ

Material

Varmvatten effektivitetsklass ?

Varmvatten energieffektivitet

Årlig energiförbrukning

Daglig elförbrukning

Värmeinnehåll till 80 °C

IP-klass

Noise Level

Storlek

Spänning

Stöd för 3-fas

Effekt 230V

Effekt 400V

Höjd

Djup

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 24