Varmvattenberedare

 

De tre bästa
varmvattenberedarnaVarmt vatten i hemmet med varmvattenberedare

Att det rinner varmt vatten från kranen är något som de flesta tar för givet, men det krävs faktiskt något för att vattnet ska bli varmt också. Apparaten som värmer upp vattnet till en behaglig temperatur kallas för varmvattenberedare och förkortas ofta till vvb. Detta uppvärmda vatten kan användas till olika saker i hushållet, t.ex. tvätt, dusch och diskning.

Olika typer av varmvattenberedare

Man kan dela in varmvattenberedare i tre olika typer: förrådsberedare, ackumulatortank med integrerad förrådsberedare och genomströmningsberedare. Vilken av dessa som passar bäst beror mycket på husets energisystem. Om du har direktel eller en värmepump i ett hus med luftburen värme så är en separat förrådsberedare som fungerar med elvärme det bästa alternativet. En annan lösning kan även vara att installera en ackumulatortank. Har du en panna för el, olja eller ved brukar en genomströmningsberedare vara integrerad i själva pannan eller i en separat ackumulatortank som är kopplad till denna. Varmvattenberedare finns även i flera olika storlekar, varav de vanligaste har en kapacitet på 200 och 300 liter. Då du väljer mellan olika storlekar bör du bland annat tänka på hur många personer som kommer att använda beredaren, men även på vad vattnet kommer att användas till. Tappar du upp vatten i ett badkar går det åt mycket mer vatten än då du tar en vanlig dusch.

De tre billigaste varmvattenberedarna

Kostnad

Du kan spara mycket pengar på att byta ut din gamla varmvattenberedare till en nyare modell, eftersom äldre modeller för det mesta har en bristfällig och sliten isoleringskvalitet och därmed även en mycket högre elförbrukning . En fristående varmvattenberedare är i princip alltid lite billigare att köpa än en integrerad sådan, men kom också ihåg att kända märken så som Nibe och Malmbergs kan vara dyrare än mindre kända märken.

Köpa en ny varmvattenberedare

Vill du hitta den bästa varmvattenberedaren till ditt hem så kan du använda dig av PriceRunners sökverktyg. Genom att göra en snabb sökning kan du hitta både dyra och billiga varmvattenberedare och genom att sortera sökresultatet efter till exempel pris hittar du lätt den billigaste varmvattenberedaren på marknaden. När du väl har hittat den varmvattenberedare som du funderar på att köpa kan du klicka dig vidare till återförsäljarens sida för att läsa mer information om produkten och göra ditt köp. Detta sparar dig både tid och pengar.

1 599 kr

1 599 kr inkl frakt

TESY Varmvattenberedare 50 l

50 l Europaproducerad varmvattenberedare med utbytbar magnes... mer info

 Till butik

Fler produkter under annonsen

7 554 kr

7 554 kr inkl frakt

NIBE Varmvattenberedare Compact Koppar

Varmvattenberedare för villan. Storsäljaren med valfritt kor... mer info

 Till butik

6 572 kr

6 611 kr inkl frakt

Nibe Varmvattenberedare ES 160L

Varmvattenberedarna NIBE ES har ett robust utförande och har... mer info

 Till butik

5 061 kr

5 100 kr inkl frakt

Metro Varmvattenberedare 60L Rostfritt

Metro Cabinet levereras som standard för väggmontage.Redan 6... mer info

 Till butik

7 495 kr

7 534 kr inkl frakt

Nibe Varmvattenberedare Compact 100L Koppar

RSK6933444NIBE COMPACT-serien är som gjord för att smälta vä... mer info

 Till butik

5 145 kr

5 184 kr inkl frakt

Metro Varmvattenberedare 55 L Emalj

Invändigt emaljerad. Placeras stående på golv. Specialmodell... mer info

 Till butik

Obs! Kontrollera alltid pris och produktinformation hos återförsäljaren innan du köper.

Prisintervall

Märke

Storlek

Material

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 52