Extern Hårddiskar

 

De tre bästa
externa hårddiskarnaExtern hårddisk

Skydda dina semesterbilder och företagsdokument med hjälp av en extern hårddisk. Alla företag måste göra en backup av sina digitala dokument, så de inte förlorar dem när t.ex. datorn kraschar. Men även privatpersoner har som regel dokument på sina datorer som de hade blivit ledsna att förlora. Det kan vara familjebilder, brev eller annat, och för att säkra dem så är det nödvändigt att göra en backup på en extern hårddisk.

Extra uppladdningsplats

En extern hårddisk kan också användas som extra uppladdningsplats. Om man äger en äldre dator eller har flera dokument än vad som får plats i datorn är det billigare att skaffa sig en extern hårddisk och flytta över dokument än att köpa en helt ny dator med större hårddisk.


De billigaste externa hårddiskarnaÖverföring av dokument

En extern hårddisk kan också användas till att flytta dokument från en dator till en annan. Hårddisken kopplas in i datorn och de önskade dokumenten överförs till enheten. Därefter flyttas den externa hårddisken över till den mottagande datorn, och dokumenten kan nu överföras. Som regel är denna typen av extern hårdisk utformad som en liten USB-sticka som är lätt att ta med sig.

Välj efter behov

Externa hårddiskar finns i många storlekar och former. Man särskiljer dem som bärbara och stationära hårddiskar och de varierar mycket i pris. Detta beror på att hårddiskar har olika kapacitet och överföringshastigheter. Om du endast behöver överföra lättare filer, kan det vara så att en USB-sticka räcker för att klara av uppladdningen, och det kan vara en fördel då den är mobil. Om hårddisken vid en tidpunkt blir full så kan man överväga att byta ut den mot en hårddisk med större kapacitet. Är det däremot tal om stora datamängder eller t.ex. video, är de nödvändigt med en större stationär hårddisk.

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Intern/Extern 1 ?

Typ ?

Hårddiskstorlek ?

Märke

Formfaktor ?

Rotationshastighet ?

Wifi

USB ?

USB Strömförsörjd ?

SATA ?

Cacheminne ?

Hårddiskplatser

eSATA ?

mSATA ?

Thunderbolt ?

PCI-Express ?

IDE ?

SAS ?

SCSI ?

FireWire ?

M.2

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 16