De tre populäraste
sminkprodukterna


De tre bästa
sminkprodukterna


De tre billigaste
sminkprodukterna

Smink

Känner du dig trött och glåmig eller är din hud full med blemmor och ärr? Är du missnöjd med dina korta och ljusa ögonfransar som knappt syns? Med lite smink kan du göra underverk och ändra eller förbättra ditt utseende på bara några minuter utan några dyra eller komplicerade operationer. Det är nästan som magi!

Det finns massor med olika sorters smink. En del smink, som till exempel foundation, puder och concealer, ska appliceras på huden i ansiktet och har en döljande effekt. Man kan med andra ord ge huden en slätare och jämnare yta som ser fräschare ut. En annan typ är ögonpennor, kajaler, ögonskuggor, läppstift, läppennor och mascaror, som alla har syftet att förstärka vissa drag och ge dem mera färg. Gemensamt för allt smink är dock att det på ett eller annat sätt ska förbättra utseendet.

Smink har använts i flera tusen år och redan i det sumeriska riket 5000 f.Kr brukade både både män och kvinnor sminka sig. Man vet även att till exempel de egyptiska kvinnorna brukade använda kol till att måla ringar kring ögonen och en turkos ögonskugga som var tillverkad av grön koppar och bly, medan det i antikens Rom var populärt med ett blyvitt puder som applicerades i ansiktet, på halsen, axlarna, dekolletaget och armarna, eftersom det uppfattades som vackert.

Idag använder många make-up till vardags för att känna sig lite snyggare och fräschare. Med bra smink kan man enkelt dölja mörka ringar kring ögonen eller röda blemmor och istället framhäva de ansiktsdrag som man gillar extra mycket. Smink kan även användas till teater eller som en utklädsel. Genom att använda smink i olika färger och tillämpa olika tekniker går det att skapa illusioner av exempelvis större ögon eller en smalare näsa. Till vardags föredrar de flesta en lite lättare make-up där man bara ger sin hud en slätare yta med en bra foundation och framhäver sina ögon och läppar med hjälp av mascara och något läppstift i en ljus nyans. Till fest eller då man vill vara lite finare kan man pröva på lite starkare sminkningar med sotiga ögon, lösögonfransar och läppstift i starkare färger.

När man ska köpa smink kan det vara svårt att välja eftersom det finns så många olika märken av olika tillverkare, och alla lovar att göra en vackrare. Några stora och kända tillverkare av smink är till exempel Maybelline, BareMinerals och Lancôme, men det finns många fler. Det finns både dyrt och billigt smink. Att jämföra flera olika produkter med varandra samt läsa recensioner skrivna av riktiga användare kan vara till stor hjälp när man ska välja smink. Det kan man göra på PriceRunner. Här kan man även jämföra priser på olika produkter och sortera dem efter pris eller popularitet. På det här sättet blir det enklare att både hitta och välja bäst smink till det billigaste priset.

Fler produkter under annonsen

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Märke

SPF

Vikt ?

Volym ?

Testad produkt

Butik

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 5881