De tre populäraste
produkterna i kategorin
alpin skidåkning


De tre bästa
produkterna i kategorin
alpin skidåkning


De tre billigaste
produkterna i kategorin
alpin skidåkning

Alpin Skidåkning

Skidor är inte längre bara skidor. Hela skidmarknaden har genomgått en stor utveckling, inte minst på grund av teknologiska framsteg. Det utvecklas fortfarande nya material, och skidans struktur och formgivning uppmärksammas och ändras från säsong till säsong. Dessa saker sker inte bara p.g.a. mode eller försäljningsmässiga grunder, utan har faktiskt som regel vetenskapliga orsaker.

Det finns ett myller av märken på marknaden, så det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln. Utöver att det finns en skillnad mellan herr- och damskidor, skidor för nybörjare samt mer erfarna och en stor prisskillnad att förhålla sig till, så finns det skidor till varje syfte.

Generellt är det som gäller att ju hårdare skidor, desto mindre kommer den att förlåta dina fel och ju mer skidan böjer sig på mitten ("carver"), desto mera tar den tag i kurvorna.

Man delar upp skidor som används till olika syften i de följande kategorierna. Här är några av dem:

All mountain

Som ordet antyder, är det frågan om skidor som kan användas till lite av varje, och därför är de lämpliga för de flesta skidåkare. De är främst framtagna för att åka i backar, men kan också användas vid off-pist p.g.a. en lite mjukare framskida.

Raceskidor

Dessa skidor ska du köpa om du gillar att åka i hög fart med stora och snäva kurvor på pisten. Det är en något styvare skida, som är smal under de upphöjda bindningarna. Ett bra kantgrepp även på isiga ställen, om du vet hur man ska använda det.

Freeride

En freerideskida är definitivt en off-pistskida. Den är väldigt bred och styv och kan verkligen ta dig igenom den eftertraktade pudersnön och nerför det orörda berget - även i hög hastighet.

Twintip

Detta är den ultimata lekskidan. Den är flexibel och uppböjd i bägge ändar, så att man kan åka båda fram- och baklänges. Den är specialdesignad till freestyleskidåkning i både snowboardparken och på resten av berget.

Fler produkter under annonsen

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Typ

Märke

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 487