40 produkter
Det finns grovt räknat två skolor när det kommer till stekpannor:
Gjutjärn eller kolstål. Rejäla stekpannor som med rätt skötsel kan hålla en hel livstid, samtidigt som de får väldigt jämn värme. Däremot blir de snabbt förstörda om du diskar dem fel eller lämnar dem fuktiga.
Non-stick. En rad olika material i en mängd olika prisklasser, men som förenklat kan klassas som en “vanlig” stekpanna. Oftast med beläggning som gör att maten inte fastnar, och är inte speciellt känslig för fukt (vissa kan till och med köras i diskmaskin). Däremot brukar hållbarheten variera ganska kraftigt.
En vanlig standardpanna räcker för det mesta, men stekpannor i olika storlekar gör det såklart enklare att fördela matlagningen. Gör det enklare att steka pannkakor.
En stekpanna med låga kanter Gör det enklare att steka pannkakor.
Stekpannor med höga kanter är perfekt för köttfärssåser och liknande som ska puttra längre.
Läs på och anpassa pannan efter det du oftast ska laga, helt enkelt.
I många fall kan de billigaste produkterna överraska med vad de faktiskt klarar av. I fallet med stekpannor har våra tester visat att det tyvärr inte stämmer. Allt från värmefördelning till stekyta är oftast katastrof bland de billigaste pannorna, men du behöver inte gå upp så blodigt i pris för att faktiskt få något rätt bra.