1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Köksapparater
  4. Köksassistenter & Matberedare
  5. Matberedare
  6. Matberedare

Matberedare

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Matberedare finns i många olika prisklasser. Hur mycket är du villig att betala?
Filtrera
  • Köksassistenter & Matberedare
  • Matberedare
  • Köksassistenter
  • Tillbehör
Specifikationer
Mått

200+ produkter

Matberedare Bosch MCM3501M
100+ bevakar

Bosch MCM3501M

Matberedare, 2.3L, 800W, 2 hastighetssteg, BPA-fritt, Diskmaskinssäkra delar, Sladdförvaring, Turbo/Pulsfunktion, Steglös, Säkerhetslås, Lock med påmatare Inkl. Degkrok, Separat mixertillsats, Kryddkvarnstillsats

1 234 kr

4,5

Tretti
Bagaren och Kocken
i 16 butiker

Tre tips när du ska köpa matberedare

Skålens storlek skiljer sig mellan olika modeller, så beroende på vad du ska använda matberedaren till kan det vara bra att ha i åtanke.

  • 1-2 liter: För såser och smoothies räcker ofta en mindre modell på 1-2 liter

  • 1,5-3 liter: Om du vet att du oftast bakar halv sats, eller främst kommer använda funktioner som att hacka, strimla och blanda kan en mellanstor modell räcka till.

  • 3 liter och större: Bakar du mycket och vill kunna jäsa degen i skålen krävs en större modell som rymmer även stora satser.

Storleken på skålen avgör även hur mycket plats matberedare kommer kräva. Om du bor mindre eller inte har utrymme att förvara en större modell kan en mindre vara ett alternativ. Se bara till att du väljer en modell som är tillräckligt kraftfull för det du vill använda den till. 

Beroende på vad du vill ha ut av din assistent i köket kan det vara bra att kolla upp vilka tillbehör som ingår. Vanliga tillbehör som ingår är degkrok, rivskiva, visp och universalkniv. Andra mer ovanliga tillbehör som kan ingå är citruspress, äggvisp, köttkvarn och olika skär- och hacktillsatser.

För tips på vad du kan använda en matberedare till, läs den här guiden.

De flesta matberedare har idag diskmaskinståliga delar, men det finns också undantag. Om du inte vill behöva diska delarna för hand kan det vara värt att välja en matberedare som går att rengöra i diskmaskinen.

Det kan också vara bra att ta en extra titt på maskinens design, inte bara för att det kan vara ett plus med en snygg design – utan också för praktiska skäl. Har den många små och trånga utrymmen finns det risk att mat kommer att samlas där. Det kan bli både jobbigt och tidskrävande att skrubba dessa små utrymmen. 

MATBEREDARE

Vanliga frågor

Matberedaren är en multifunktionell köksmaskin som kan användas till allt från att strimla frukt och grönsaker till att mixa deg och göra såser. Den är kökets alltiallo. Bland annat deg är särskilt behändigt att göra i sin matberedare eftersom den spar på armar och leder och gör brödbaket både mer effektivt och bekvämt. Du kan även mala nötter eller strimla grönsaker på nolltid.

De flesta matberedare har en motor som sitter under beredaren, motorn snurrar och du kan fästa diverse tillbehör och knivar på den. När du startar matberedaren börjar dessa då att rotera. Beroende på vilket tillbehör du använder kommer innehållet exempelvis att rivas, knådas eller skäras. Tillbehören till en matberedare finns i många olika varianter och fyller alla tänkbara syften.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss