Löpband Träningsmaskiner

 

De tre populäraste
löpbanden


De tre bästa
löpbanden


De tre billigaste
löpbanden

Löpband

Ett löpband är en maskin som ger dig möjlighet att springa utan att röra dig från stället. I maskinen sitter en motor som drar runt ett brett gummiband. Hastigheten på bandet bestämmer hur snabbt man måste röra sig. Om bandet rör sig snabbare än vad man kan springa, så kan man ramla av löpbandet. Därför har ett löpband som regel en nödstoppsknapp. Ett bra löpband ska ha en bra motor och en bra, jämn yta. Ytan ska inte vara för mjuk och ska kännas naturlig.

Maskinen har också en elektronisk display med inbyggd dator. På datorn kan man justera inställningarna för sin löptur. Man kan bestämma längden på sin löptur. Man kan bestämma lutningen på löpturen. Man kan välja mellan olika förprogrammerade löpturer, som varierar i lutning och intensitet. Ofta kan man också avläsa sin puls, sin kaloriförbränning eller hur många watt man förbrukar under sin löptur. Många professionella löpband har också en fastmonterad TV-skärm. På så sätt undviker man att bli uttråkad under ett långvarigt träningspass.

Löpbandet är ett standardredskap i alla gym. Löpbandet är ett perfekt sätt att hålla igång sin löpträning under vintern. Man undviker kyla, mörker, blåst och dåligt väder. Men många kommer ändå att bli uttråkade om de endast tränar på löpband. En lång löptur i ett och samma tempo och med en typ av lutning kan lätt kännas monotont. Man kan därför variera sin träning. Man behöver inte bara springa på löpband. Man kan också gå eller halvspringa. Löpbandets hastighet kan ställas in från en långsam promenad till en hurtig spurt. Därför är löpbandet också ett bra redskap att använda till intervallträning.

Löpband finns naturligvis för privat bruk. Löpband kräver mer underhåll jämfört med andra motionsredskap. Det är också dyrt. Därför ska man noga tänka sig för innan man köper ett löpband och monterar upp det i hemmet.

Fler produkter under annonsen

Hammer Life Runner LR16i

Löpband, Hastighetsmätare, Kalorimätare, Pulsmätare, Ihopfäl... mer info

från 5 992 kr

 Jämför priser

Hammer Life Runner LR18i

Löpband, Hastighetsmätare, Kalorimätare, Pulsmätare, Ihopfäl... mer info

från 7 086 kr

 Jämför priser

Life Fitness F1 Smart

Löpband, Hastighetsmätare, Kalorimätare, Stegräknare, Pulsmä... mer info

från 21 711 kr

 Jämför priser

Tips från coachen! Dubbelkolla så att pris och produktinfo stämmer hos e-handlaren innan du slutför ditt köp.

Prisintervall

Typ 1 ?

Antal träningsprogram ?

Motståndsnivåer

Funktioner ?

Steglös nivå ?

Maximal personvikt ?

Höjd

Bredd

Längd

Vikt ?

Sidor: 1 2 3 4 5    

Totalt antal sidor: 23