HANDLA UTANFÖR EU


Funderar du på att köpa varor från ett land utanför EU? Det finns pengar att spara, men glöm inte att kontrollera vad som gäller med garanti, ångerrätt och tull. Vi vet vad du ska tänka på!
Tull, moms och avgifter

Att köpa varor utanför EU kan leda till extra utgifter om du inte vet hur svensk tull och moms fungerar. Tullsatsen är olika beroende på vilken vara du köper samt vilket land du köper från. Läs mer om det på Tullverkets sidor. Posten eller budfirman tar ut tullavgift och moms på dina varor när de kommer till Sverige. Momsen kan även den variera, beroende på vilken typ av vara du köper men är normalt 25%. PriceRunner listar återförsäljare utanför EU med svensk moms men exklusive tullavgifter eftersom dessa är svåra att beräkna.

Garanti och returrätt

Du bör läsa på handlarens hemsida för att se vilken policy de har när det gäller returrätt Du bör även fråga om garantirätt och om den gäller i Sverige vilket då innebär att du kan returnera den i Sverige.

Service och Support

Kontrollera även om du kan utnyttja supporten av din nyinköpta produkt hos leverantören i Sverige. Du kan vara tvungen att kontakta återförsäljaren i det land varan införskaffades.

Ångerrrätt

Du ska aldrig ta för givet att du har ångerrätt. Hör med företaget du ska handla av vad de har för policy.

Länkar

Nedan finner du nyttiga länkar som du kan ha nytta av innan du köper:


Konsument Europa Tullverket Posten

Observera att om man väljer att visa även priser från utlandet så är det beställningar i det landet som avses och det är inte säkert att dessa återförsäljare levererar till alla länder.


Tillbaka till PriceRunners konsumentportal