Black Friday 2016

Välkommen till Black Friday 2017 på PriceRunner!

Fredagen den 24 november så smäller det, och precis som förra året så samlar vi alla de bästa länkarna till butikernas Black Friday-kampanjer.

Det amerikanska fenomenet Black Friday har verkligen vaknat till liv i Sverige. Och den 24 november är det dags igen. Fler och fler svenska butiker har tagit till sig "svart fredag"-konceptet från USA och säljer ut produkter till stora rabatter. Men även om svenskarna inte har kunnat spara så mycket än, så växer det år för år. Inom kort kan det vara lika kommersiellt som i USA, där det är den stora högtiden för shopping. För många amerikaner är Black Friday en ännu större händelse än självaste Super Bowl. Black Friday är alltid dagen efter Thanksgiving, vilket infaller den fjärde torsdagen i november.

Miljarderna rullar

I USA är Black Friday den största shoppingdagen med rekordomsättningar i butik. Det gissas på att Black Friday får kassaapparaterna att plinga in mer än 60 miljarder dollar på bara denna dag. Vissa butiker öppnar redan kvällen innan Black Friday, bara för att den som är snabbast ska få tag på de billigaste produkterna och bästa erbjudandena. Namnet Black Friday har förklarats på flera olika sätt. Bland annat för att beskriva trafikkaoset som uppstår i de största städerna dagen efter Thanksgiving. Andra tror att förklaringen är att många butiker blöder röda siffror i de finansiella rapporterna från januari till november, men strax efter Thanksgiving och Black Friday börjar siffrona att bli svarta igen.

Bärsärk efter galna erbjudanden

De många specialerbjudandena, och ännu fler ivriga reajägarna, har utlöst tumultartade scener. Det har förekommit fall av våld, allvarliga skador och även mord och skottlossning i mitten av folkmassorna, som pressar sig framåt för att komma först till kvarn. Erbjudandena kan vara så galna, att folk är redo att kämpa för att få den där smarta TV:n, datorn, märkesväskan, eller iPhonen, och köa flera dagar i förväg.

Black Friday i Sverige

Här hemma är det speciellt webbutiker som de senaste åren har dragit igång den svenska versionen av Black Friday. Men det finns flera fysiska butiker som hakar på trenden också. Under de 24 timmar som erbjudandena kommer in, så stiger sökningarna och trafiken till nätbutikerna på nästan 100 procent gentemot en vanlig dag. Här på PriceRunner kan du naturligtvis hålla ett öga på kampanjer och erbjudanden, spara pengar, och hitta rena give away-priser, för alla typer av varor. Allt från elektronik till leksaker reas ut denna fredag. Vi önskar alla användare lycka till med jakten på Black Friday!

Svenska Cyber Monday

Cyber Monday infaller måndagen efter Thanksgiving, och om Black Friday är dagen då man fyndar i fysiska butiker så är Cyber Monday dagen då man gör fynd online. I alla fall i USA. I Sverige verkar det som att fokus för webbutikerna har hamnat på Black Friday och de inte riktigt orkar ladda om till måndagen därpå. Visst finns det butiker som kör rea på Cyber Monday, men inte i samma utsträckning som på Black Friday.

Du kanske även vill shoppa på Cyber Monday 2017? Klart du vill! Ta en titt på alla erbjudanden på vår Cyber Monday-sida.