PriceRunners Köpskydd

Som ytterligare ett steg för att få fler svenska konsumenter att känna sig trygga med internethandel har vi lanserat PriceRunners Köpskydd. Kortfattat innebär Köpskyddet att den konsument som registrerat sitt köp på PriceRunner är skyddad om något skulle gå fel. Köpskydd är kostnadsfritt för både återförsäljare och konsumenter och alla återförsäljare med logotyp på PriceRunner (med undantag av vissa kategorier, ex bolån, resor m.m.) har köpskyddsymbolen exponerad vid sitt företagsnamn i prislistningarna.

Konsumenten måste registrera sitt köp på PriceRunner inom 24 timmar efter ett köp. Om något skulle gå fel ska alla möjligheter till lösning avhandlas med återförsäljaren enligt gällande lagar och praxis. Är problemet trots det inte avhjälpt täcker PriceRunner ekonomiska förluster med upp till 5 000 kronor.


Köpskyddswidget

Visa för era kunder att ni använder er av PriceRunners Köpskydd!

Nu kan ni lätt implementera denna widget för att visa era kunder att de på ett enkelt sätt kan använda sig utav vårt Köpskydd. Den implementeras på önskad plats på er sajt, bara kopiera Layout/HTML-koden nedan. Alla markeringar med rött behöver ändras till era uppgifter.

Instruktioner för att använda koden

$retailer_id ska ersättas med ert unika PriceRunner-ID. Ert ID står i URL:en på er informationssida http://www.pricerunner.se/ri/[ert ID]

Exempel för återförsäljaren Bygghemma: http://www.pricerunner.se/ri/28028/Bygghemma


<!-- PriceRunner köpskyddswidget start -->
<a href="http://www.pricerunner.se/kopskydd/registrera?merchant=$retailer_id" target="_blank"> <img src="http://images.pricerunner.com/images/i/kopskydd/widget.png" alt="PriceRunner Köpskydd"></a>
<!-- PriceRunner köpskyddswidget end -->

PriceRunner Köpskydd


Frågor och svar om PriceRunners köpskydd

Vad är PriceRunners Köpskydd?

PriceRunners Köpskydd skyddar konsumenten vid handel på internet. Om något mot förmodan skulle gå fel så ser PriceRunner till att konsumenten får pengarna tillbaka.

Täcker PriceRunners Köpskydd allt som kan hända, finns det inga begränsningar?

Köpskyddet gäller alla återförsäljare på PriceRunner som har Köpsskyddsymbolen och omfattar själva transaktionen och inte det som köpts, det är ingen produktgaranti. Köpskyddet blir aktivt i de fall en återförsäljare inte följer lagar och praxis. Sedan finns en övre gräns på 5 000 kronor som omfattas.

Varför 5 000 kronor?

Vi vet att de allra flesta köpen på internet ligger en bra bit under 5 000 kronor. Så för de allra flesta kommer gränsen aldrig passeras.

Varför erbjuder ni Köpskydd?

Vi vet att många känner en oro inför att handla på internet och vi vill hjälpa dem att övervinna den. Att handla på nätet innebär ofta att utbudet blir större och att priserna blir lägre.

För mer information om PriceRunners Köpskydd var vänlig läs våra villkor.