Budgivning

PriceRunners budgivning innebär att alla betalande återförsäljare har möjlighet att när som helst justera sina klickpriser och påverka sin synlighet i våra Shoppingkategorier och Hybridkategorier*.

Hur högt upp i listningarna en återförsäljare hamnar i Shoppingkategorierna och Hybridkategorierna vid grundsorteringen "Popularitet" bestäms av produktens popularitet (antal klick) och det CPC (Cost-Per-Click) återförsäljaren betalar i respektive kategori. Väljer man att sortera på "Pris" så är det enbart återförsäljarnas produktpris som ordningen baseras på.

För att ge våra återförsäljare möjlighet att själva påverka hur högt upp i listningarna deras produkter hamnar eller för att synas med sponsrade länkar (endast i Hybridkategorier) har vi en budgivningsfunktion som finns tillgängligt via vårt återförsäljargränssnitt. Budgivningen finns under fliken "Budgivning" och där kan ni se alla kategorier ni kan buda i, ert aktuella bud (CPC) och toppbuden för varje kategori. Genom att logga in och ändra ert klickpris kan ni alltså påverka hur högt upp i listningarna era produkter hamnar. Varje kategori har ett minimibud och budintervallen är på 50 öre. Det finns även möjlighet att via mail få reda på när toppbuden ändras i era kategorier. Kontakta er Account Manager om ni saknar inloggningsuppgifter till återförsäljargränssnittet.

* Det finns tre typer av kategorier på PriceRunner – Prisjämförelsekategorier, Shoppingkategorier och Hybridkategorier. Den förstnämnda typen innefattar de mest traditionella och populära produkttyperna där det finns en stor efterfrågan på att jämföra priser. Exempel på prisjämförelsekategorier är Mobiltelefoner, TV, Surfplattor, Kylskåp och Diskmaskiner.

Shoppingkategorier bör mer användas för produktjämförelser än prisjämförelser, då produkterna ofta inte är identiska och det blir därmed svårt att jämföra priset på ett bra sätt. Exempel på Shoppingkategorier är Heminredning, Kontorsmaterial, Hudvård och Smycken.

Hybridkategorier är en kombination av de två första kategorierna, de fungerar som Shoppingkategorier men erbjuder prisjämförelser för de enskilt populäraste produkterna. Exempel på Hybridkategorier är Gräsklippare, Grillar, Musikinstrument och Matkokare.