Nu är årets e-handlare 2013 utsedda

För tionde året i rad har PriceRunner med hjälp av konsumentrecensioner utsett årets bästa e-handlare. E-handlarnas betyg baseras på recensioner från konsumenter som handlat hos återförsäljarna. I år ligger 18 622 recensioner till grund för utmärkelsen.

När en konsument avslutat ett köp hos en e-handlare som är ansluten till PriceRunners konsumentbedömningsprogram får hon svara på ett antal frågor om köpupplevelsen. En vecka efter köpet följs undersökningen upp och konsumenten får då bland annat svara på om leveransen kom i tid och hur en eventuell kontakt med kundtjänst upplevts.


Bäst i varje kategori

Kategori Återförsäljare Snittbetyg utav 5

Barn och Familj

Se Bambas utbud 4,6

Bläck och Toner

Se NordicInks utbud 4,7

Datorprodukter

Se Inets utbud 4,7

Film och Musik

Se Ginzas utbud 4,6

Foto

Se Cyberphotos utbud 4,6

Hem och Trädgård

Se Bygghemmas utbud

4,5

Kontaktlinser

Se Lensons utbud 4,6

Kökstillbehör

Se Bagaren och kockens utbud 4,6

Ljud och Bild

Se Hembiobutikens utbud 4,6

Skönhet och Hälsa

Se NordicFeels utbud 4,7

Spel

Se Webhallens utbud 4,6

Sport och Fritid

Outnorth 4,6

Telefoni

Se Elgiganten onlines utbud 4,5

Om undersökningen

Alla butiker med direktlänkar på PriceRunner.se och som använder PriceRunners konsumentbedömningsprogram har möjlighet att erhålla utmärkelsen. E-handlare måste ha haft programmet aktivt juni-november 2013 och fått minst 150 konsumentbetyg under samma period. Konsumenterna betygsätter 16 olika parametrar, 1-5 poäng, där 5 är maxpoäng. Betyget är ett snitt av de 16 parametrarna.

Om PriceRunner

PriceRunner är en tjänst för pris- och produktjämförelser och har verksamhet i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Danmark och Österrike. Ungefär sex miljoner unika användare utnyttjar PriceRunners tjänst varje månad. Företaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm. PriceRunner förvärvades år 2014 av det amerikanska corporation IAC (Nasdaq: IACI). För ytterligare information, vänligen besök www.pricerunner.se eller PriceRunners nyhetsrum.