Panasonic Lumix GM1Panasonic Lumix GM1 - Fantastiskt minsting

Världens minsta systemkamera får plats i skjortfickan – men ironiskt nog är det också storleken som är kamerans enda nackdel.

Lumix GM1 har en genomtänkt och snygg design. Den finns i flera färger och vår favorit är den i svart läderimitation och metall för den härliga retrokänslan.

Panasonic har lyckats få med mycket av den höga prestandan från tidigare modeller som GX7 och GH3, men i en betydligt mindre förpackning. Tyvärr innebär det också att du får lite svårare att greppa kameran om du har större händer. Det finns heller ingen plats för någon optisk sökare och antal knappar är ett minimum. Men här slutar också listan på kamerans brister.

Panasonic GM1 är smidig att ha med sig; med rätt objektiv får den plats i en vanlig ficka. Och med sin snabba och säkra autofokus och stora tydliga touchdisplay är den riktigt trevlig att jobba med. Foton och video återges med imponerande skarpa detaljer och klara färger. Den stora sensorn på 16 megapixel är optimerad för att fungera bra även vid hög ljuskänslighet och tillsammans med kamerans avancerade Venus-motor får man skarpa foton även i lite sämre ljus.

Plus: Storleken, fantastisk bildkvalitet, snabb autofokus
Minus: Storleken

17:e december 2013

Läs testet i sin helhet eller fler pryltester på Digital Life.