Panasonic SC-HTE80Panasonic SC-HTE80 - Imponerande minsting

Panasonics ljudplatta är liten men låter bra – om man ger den tid.

Tv-apparater upp till 42 tum ska den orka, men redan vid 32 tum ser det lite lustigt ut. Panasonics ljudplatta SC-HTE80 är inte större än en dvd-spelare.

På baksidan finns det både hdmi och optisk ingång, vilket är väldigt smidigt om teven har det. Bluetooth finns också, och nfc gör att man kan synka genom att nudda högtalaren med mobilen.

Fjärren känns visserligen lite billig, men med den och punktdisplayen på fronten är det lätt att ställa in ljudplattan för bästa ljud. Från början låter det inte särskilt bra, men pillar man några minuter går det att åstadkomma ett riktigt schysst filmljud, som både är tredimensionellt och har klar, tydlig dialog.

Skillnaden är dramatisk före och efter en ”tweak”. Behöver man däremot byta signalkälla ofta måste man optimera ljudet varje gång. Det blir lätt lite pilligt och opedagogiskt, särskilt eftersom det finns en 8-10 olika parametrar att leka med.

Panasonics ljudplatta är inte billig, men den är snygg och på film låter den bra. Om man orkar lägga en minut på att ställa in den.

Plus: Liten och lätt, bra display, klart ljud
Minus: Måste ställas in för att låta bra, väl enkel fjärr

13:e december 2013

Läs testet i sin helhet eller fler pryltester på Digital Life.