LG Sound Plate LAP340NLG Sound Plate LAP340N - Diskret design och bra ljud

LG har trimmat bort det mesta, men behållit välljudet.

Sound Plate är tunn men väldigt bred. Det ger en väldigt diskret design som kommer tilltala många, men det måste också ha varit svårt att åstadkomma bra ljud i en så udda form.

Det finns ingen display på fronten, bara en liten led som blinkar olika snabbt och i olika färger, som för att meddela att ”jo, jag kände att du tryckte”. Det funkar okej och den medföljande fjärren är både snygg och föredömligt enkel.

Att koppla in är också enkelt; väljer man kabel finns det bara optisk ingång att tillgå. Det går också att koppla in trådlöst med LG:s wireless sync om man föredrar det.

Uppenbarligen har LG duktiga ingenjörer för ljudet från Sound Plate är imponerande med tanke på formen. Att slå av och på mellan tv:ns inbyggda högtalare och Sound Plate gör skillnaden tydlig. Särskilt surroundeffekten är imponerande. Däremot har röster en tendens att drunkna i resten av soundtracket, och det finns inga inställningar att göra med fjärren annat än ”cinema”.

LG har gjort en diskret ljudplatta som fungerar och låter bra. Den är väldigt lättanvänd vilket är bra, men det gör den också mindre flexibel.

Plus: Tunn och diskret design, skötselfri, hygglig surroundeffekt
Minus: Få ljudinställningar, tendens till svårhörd dialog

13:e december 2013

Läs testet i sin helhet eller fler pryltester på Digital Life.