iPhone 5SiPhone 5s - Toppmobil som kostar skjortan

Med en kollektion av tekniska framsteg och smarta finesser har Apple återigen lanserat den mest moderna telefonen hittills.

Som vanligt är designen och byggkvaliteten enastående. Finishen med de diamantslipade kanterna och de sömlösa övergångarna mellan aluminiumchassit och glaspartierna är oöverträffad.

Den helt nya processorn är den första i mobilvärlden som bygger på 64 bitars arkitektur. Tillsammans med det nya IOS 7 är Iphone 5s ungefär 50 procent snabbare än sin föregångare Iphone 5.

Kameran är aningen bättre än den redan utmärkta kameran i femman. Eftersom pixlarna är lite större och sensorn lite ljuskänsligare tar den nya kameran lite skarpare bilder med lite mindre brus. Den nya blixten är en klar förbättring och Iphone 5s filmar i full-hd.

I Hem-knappen hittar vi en av de största nyheterna, nämligen den omtalade fingeravtrycksläsaren Touch ID. Den är en snabb och säker metod för att skydda din telefon.

Skärmen är fortfarande 4 tum. En del anser att det är för litet, medan andra tycker att den kompakta formfaktorn är viktigare.

Iphone 5s är en svindyr telefon, men den är också riktigt grym. Om den är värd sitt pris, är upp till dig att avgöra.

Plus: Enastående byggkvalitet , brutal prestanda , fenomenal bildskärm, utmärkt kamera, fingeravtrycksläsare, bra OS, produktivitetsappar ingår
Minus: Batteriet, priset

12:e november 2013

Läs testet i sin helhet eller fler pryltester på Digital Life.