Epson TW5200Epson TW5200 - Perfekt till film och spel

Med bra bild och minimal fördröjning är TW5200 en prisvärd projektor.

När vi testar projektorn tillsammans med en duk på 90 tum får vi riktigt hög bildkvalitet med naturliga färger och skarpa detaljer. Svärtan hade kunnat vara bättre, men för priset är den godkänd. Den högljudda fläkten är lite störande under finstämda filmscener, men med det inte fullt så ljusstarka eco-läget påslaget är ljudnivån fullt acceptabel.

I och med att den är utrustad med både horisontell och vertikal keystone-korrigering är full-hd-projektorn Epson TW5200 föredömligt enkel att placera i rummet. Om du vill ha perfekt bildkvalitet är det såklart sprikraka vinklar och en riktig duk som gäller, men att ta med projektorn till en vän inför film-, sport- eller spelkvällen är förbluffande smidigt.

TW5200 kan även visa 3d och använder sig då av aktiva glasögon som säljs separat för drygt 700 kronor styck. Att spela och titta på film i 3d på en stor duk är häftigt, och Epson hanterar tekniken riktigt bra.

När man väl har börjat spela tv-spel på en stor projektorduk är det svårt att gå tillbaka till en fjuttig tv, men det ställer också höga krav på tekniken. Bildfördröjning är spelarens värsta fiende, men med ett speciellt snabb-läge som minimerar bildfördröjningen på bekostnad av skärpan lyckas Epson TW5200 charma brallorna av oss.

Plus: Hög ljusstyrka, bra färger, lättplacerad
Minus: Aningen blek svärta, högt fläktljud, inga glasögonbel

13:e februari 2014

Läs testet i sin helhet eller fler pryltester på Digital Life.