Ljudlimpor i test

Jämför tre ljudlimpor och köp den som passar dig bästHarman Kardon Sabre SB35 - Bäst i test

Läcker design och grymt ljud.

Harman Kardons subbas, som är en del av ljudpaketet Sabre SB35, har en läckert slimmad design som bryter sig fri från alla förväntningar. Montera den på väggen eller ställ den på golvet. Hur du än gör kommer den trådlösa rackaren smälta in i ditt minimalistiska hem.

Själva ljudlimpan är inte mycket sämre. Stativmonterad på tv-bänken är den snygg, men det är först på väggen som den kommer till sin fulla rätt, läckert slickad mot tapeten.

Det finns några fysiska knappar på ljudlimpans ovansida, men fjärrkontrollen är som alltid att föredra. Bakom fronttyget sitter en tydlig led-display som lyser igenom på ett tydligt sätt utan att störa det visuella. På baksidan hittar vi, förutom den obligatoriska optiska ingången hela tre hdmi-ingångar, och när vi vill lyssna på musik från en smarttelefon gör vi det trådlöst via bluetooth.

Den slimmade subben levererar tung och tajt bas som får det att pirra i de nedre regionerna medan limpans alla högtalarelement gör ett kanonjobb med de högre frekvenserna. Ljudet är stort och överväldigande från start, men om du inte kan få nog av rumskänsla finns det utmärkta ljudprogram för virtuellt surroundljud.

Plus: Snygg design, bra ljud, många ingångar
Minus: Aningen dyr

28:e mars 2014
Panasonic SC-HTB170 - Prisvärd och pålitlig

Panasonic bevisar att en elegant och välljudande ljudlimpa inte alls behöver kosta som en hel månadshyra.

Först och främst kan vi enas om att det inte rör sig om någon läcker designpryl som kommer att befästa din roll som kompisgängets storfräsare – snarare är det en ganska anonym sak i borstat aluminium. Bakom metallnätet döljer sig två högtalarelement på 30 watt vardera och på undersidan sitter en liten subbas.

Ljudlimpan kan antingen monteras på väggen eller ställas på tv-bänken. En inbyggd sensor känner av hur den är placerad och anpassar ljudet därefter. Att fötterna sitter väldigt långt ifrån varandra ställer höga krav på din tv-bänk, och eftersom den nedåtvända subbasen behöver lite luft för att fungera kan det vara värt att tänka på innan köp.

Musik hanteras överraskande bra, och när det kommer till att konkurrera med enklare bluetooth-system står den sig väl. När vi ser på film gläds vi åt att det finns användbara ljudprofiler och att den smidiga fjärrkontrollen har ett reglage för att göra röster och dialog tydligare.

När hus rasar och bilar kolliderar i infernaliska eldmoln är avsaknaden av extern subbas påtaglig, men överlag levererar Panasonic SC-HTB170 mycket ljud för pengarna. Om du är ute efter ett prisvärt alternativ till tv:ns inbyggda högtalare är den definitivt värd en titt.

Plus: Bra ljud, priset, käcka funktioner
Minus: Småtråkig design, begränsat tryck

28:e mars 2014
LG NB5530A - Tung bas i elegant utförande

Slimmat och snyggt är ledord när LG konstruerar en ljudlimpa för dig med stor tv-apparat och förlåtande grannar.

Den smidiga ljudlimpan (som faktiskt påminner mer om en baguette än en limpa) kan antingen monteras på väggen eller ställas framför tv:n. Den tillhörande subbasen, som kommunicerar trådlöst med huvudenheten, kopplas in i vägguttaget och sedan är det bara att slänga in popcorn-påsen i mikron.

När det kommer till anslutningar lämnar LG NB5530A en del att önska, åtminstone om du är i behov av mer än en optisk ingång. Att den dessutom är svåråtkomlig under en plastlucka gör sladdväxlandet till ett frustrationsmoment. Nej, här ska din tv kopplas in och inget annat. Om du har en kompatibel LG-tv går det till och med att ansluta trådlöst.

Det stora subbasen utstrålar brutal kraft och mycket riktigt gör LG NB5530A ett väldigt explosivt förstaintryck. Fjärrkontrollen låter oss bland annat justera mängden bas och aktivera 3d-ljudet, men att ljudlimpan saknar display och andra indikatorer känns inte helt intuitivt.

Basen är vråltung och väldigt distinkt, och när vi tittar på film eller spelar spel är det nästan så att soffan välter. Det är dock tydligt att man haft just den här typen av underhållning i åtanke, och att systemet inte är fullt lika optimerat för musiklyssnande.

Plus: Stort ljud, tung bas, lättanvänd
Minus: Lite plastig, få ingångar

28:e mars 2014