Köpråd Stavmixers


De tre populäraste produkterna inom kategorin stavmixers. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Hur du väljer stavmixer

Stavmixers är utmärkta när det gäller att vispa, hacka och blanda ingredienser när du har ont om plats eller vill minimera antalet saker som ska diskas som till exempel vid användandet av en matberedare. Innan du väljer är det viktigt att tänka på vad du ska använda den till och hur mycket, ibland kanske en mixer är ett bättre alternativ.

Det finns en massa modeller attt välja mellan från den allra enklaste till en färgglad med många tillbehör. Följande råd och tips kan hjälpa dig inför ditt köp:

Tillbehör och funktioner

En stavmixer fungerar så att man håller i staven högst upp och mixern sitter längst ner. Bladen längst ner är vanligtvis dolda inuti en kåpa och bladen är gjorda av rostfritt stål för att förhindra att bladen rostar.

När man köper en stavmixer får man också ibland en blandbägare som man kan använda för att mixa eller blanda maten i. Den är utformad efter stavmixern och är bra att ha om man till exempel ska hacka färska kryddor eller liknande.

Effekt och hastigheter

Desto högre wattantal desto lättare och snabbare kan stavmixern hacka och blanda. Wattantalen brukar vara från 150 till 300 watt. Vanliga hastigheter är 1,2 eller steglös.

Övriga saker att tänka på

Titta efter sladdförvaring och om blandbägaren har ett lock och om locket är låsbart. Kontrollera att tillbehör såsom blandbägare kan diskas i diskmaskin. Till en del stavmixers medföljer en upphängning som gör att du enkelt kan hänga upp den på väggen mellan användning.