Köpråd Spelkonsoler


De tre populäraste produkterna inom kategorin spelkonsoler. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Vilken spelkonsol ska man välja?

Med två nya spelkonsoler som kommer ut i butik senare i höst från speljättarna Microsoft och Sony finns det mycket att se fram emot. Det är den åttonde generationen spelkonsoler som äntligen anländer till butik fyllda med nya och innovativa lösningar – allt för att din spelupplevelse ska förbättras till det yttersta.

Vem är spelkonsolen till?

Något som du bör fundera på innan du köper en ny spelkonsol är vem den ska vara till. Ska den vara till dina barn och därför mest användas till barnspel eller kanske till dina tonåringar som är mer intresserade av turneringar och onlinespel? Eller ska den kanske vara till dig själv? Oavsett vilket är det viktigt att du vet vilken typ av målgrupp spelkonsolen ska passa till.

Vilka spel vill du spela?

Det kan vara bra att veta vilka spel som du vill kunna spela på spelkonsolen. Vanligtvis har varje spelföretag tagit fram spel som enbart passar just deras spelkonsol. Om du redan är en inbiten spelfantast vet du nog vilka spel du och dina vänner är mest intresserade av. Dock kan det vara värt att kolla upp vad de konkurrerande spelföretagen erbjuder innan du köper en ny spelkonsol.

Handkontrollerna

Det är kanske inte alltid du tänker på att jämföra de olika spelkonsolernas handkontroller. Dock är det något du bör göra eftersom du antagligen kommer tillbringa många timmar med att spela, vilket gör att en bekväm och lätthanterlig handkontroll är viktigt.

Pris

Det finns en mängd olika spelkonsoler i olika prisklasser. Det som är viktigt att tänka på innan du köper en ny spelkonsol är att du vet ungefär hur mycket du är beredd att betala. Detta gör att du kan begränsa ditt sökområde avsevärt. Om du inte vill lägga alltför mycket pengar på en ny spelkonsol kan ett tips vara att du köper någon av de äldre modellerna eftersom priset ofta brukar sjunka avsevärt när en ny modell kommit ut.

Här följer en lista på några av de mest populära och bästa spelkonsolerna som du kan välja mellan.

Jämför pris på Xbox One

Xbox One

Microsoft har nyss lanserat sin nya spelkonsol Xbox One som beräknas komma ut i butikerna runt nyår, och kommer att kosta 4999 kronor. Det som är genomgående för Microsoft är att deras spelkonsoler har en bred målgrupp där det finns något för alla. Hos Xbox One har mycket vikt lagts på multimediafunktionerna där du bland annat kan byta från TV till en film eller spel med ett snabbt knapptryck.
Jämför pris på PLaystation 4

Playstation 4

Playstation 4 är Sonys stora nyhet för i år och beräknas även den komma ut i butik runt nyår, och kommer att kosta 3999 kronor. Playstation 4 är fylld med innovativa lösningar där processorerna har blivit snabbare, grafikprestandan mer avancerad samt systemminnet förbättrat. Dessutom finns det en SHARE-knapp som gör att du kan dela dina spelupplevelser med andra via sociala nätverk.
Jämför pris på Nintendo Wii U

Nintendo Wii U

Nintendos Wii U släpptes i november förra året och är en helt ny spelkonsol och uppföljaren till deras revolutionerande Wii-konsol. Du styr spelen genom en specialutvecklad kontroll som kallas Wii U GamePad där det finns en inbyggd 6,2-tums skärm. Wii U GamePad är mer precis och känsligare än tidigare rörelsekonsoler vilket gör att din spelupplevelse förbättras avsevärt. På handkontrollen finns även analoga styrspakar, kamera, pekskärm, mikrofon m.m. Förutom en mängd nyutvecklade spel till Wii U kan du även spela dina gamla Wii-spel.
Jämför pris på Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

Nintendos 3DS är en bärbar spelkonsol med en undre pekskärm samt en övre skärm som visar grafik i 3D. Med Nintendo 3DS får du äkta 3D-upplevelser utan att behöva använda 3D-glasögon. Du kan även spela in videor eller ta kort i 3D samt lyssna på eller spela in musik. Dessutom kan du spela spel online med folk från hela världen. Nintendos 3DS ger dig med andra ord en helt ny spelupplevelse.
Jämför pris på Sony Playstation Vita

Sony Playstation Vita

Playstation Vita är Sonys uppföljare till Playstation Portable där mycket har satsats på grafikupplevelsen vilket gör att spelen du spelar blir starkare och mer slående. Playstation Vita har en kamera både fram och bak, tre rörelsesensorer, en pekskärm på framsidan samt en unik pekskärm på baksidan.
Jämför pris på Playstation 3

Playstation 3

Sonys Playstation 3 innehåller förutom de tidigare detaljerna från Playstation 2 även en inbyggd blue-ray-spelare. Den har högre prestanda än föregångarna samt fler anslutningsmöjligheter. Playstation 3 är en av de bästa spelkonsolerna för hemunderhållning där det finns något för varje familjemedlem – ett system men med obegränsade möjligheter.
Jämför pris på Nintendo Wii

Nintendo Wii

Nintendo Wii är en av de mest sålda spelkonsolerna i världen och har varit med och revolutionerat hela spelindustrin. Det är den femte spelkonsolen från Nintendo och deras uppföljare till GameCube. En av de stora anledningarna till att Wii fick sådan framgång är att deras innovativa och unika handkontroll är rörelsekänslig vilket gör att du spelar genom att göra olika rörelser.
Jämför pris på Xbox 360

Xbox 360

Med Microsofts Xbox 360 behöver du inte längre enbart sitta och spela framför datorn eller TV-skärmen utan med en Xbox 360 blir det du som ÄR spelet. En Xbox 360 kan du också koppla till ditt hemmanätverk och på så sätt visa bilder, titta på film m.m. eftersom det finns inbyggt Wi-Fi.
Jämför pris på Sony PlayStation Portable

Sony PlayStation Portable (PSP)

Playstation Portable är Sonys första bärbara spelkonsol och med den kan du göra allt från att spela spel, titta på bilder, lyssna på musik och se på film till att surfa på Internet. Det finns dessutom en uppsjö av olika tillbehör som du kan skaffa till spelkonsolen.
Jämför pris på Nintendo DS

Nintendo DS

Nintendo DS är en populär spelkonsol med två skärmar (dual screen) istället för en som gör att du får mer spelupplevelse för pengarna. Det unika med Nintendo DS skärmar är att den nedre är en pekskärm som gör att du enkelt med en svepning eller ett tryck kan styra spelet.

Det finns med andra ord många olika spelkonsoler att välja mellan och det är inte alltid så lätt att välja vilken som faktiskt kommer passa just dig och dina behov bäst. Du bör därför se till att göra en ordentlig jämförelse mellan de olika varianterna innan du slår till. Lycka till!