Köpråd Mobiltelefontillbehör


De tre populäraste produkterna inom kategorin bilbarnstolar. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

En köpguide för mobiltelefontillbehör

När det gäller att köpa mobiltelefoner finns det så mycket att välja mellan att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men när du köper en telefon bör du också tänka på vilka tillbehör som du behöver.

Ta en titt på vår köpguide för laddare, batterier, väskor och fodral till mobiltelefoner, så att du kan köpa de perfekta tillbehören till din telefon.

USB-adaptrar och mobilladdare

Varje telefon du köper brukar vara utrustad med sin egen laddare, men du kanske vill ha en extra laddare eller ersätta en som har kommit bort. Många moderna telefoner tenderar att ha en ganska kort batteritid, vilket innebär att en extra laddare i bilen eller på kontoret kan vara ett mycket användbart tillbehör. Du kan också skära ned på din elförbrukning med en energibesparande laddare.

I följande tabell visas all information du behöver veta om laddare och USB:n:

Laddartyp
USB-adaptrar / Universala telefonladdare - Majoriteten av alla mobiltelefonföretag har nu gått med på att sälja telefoner med standardiserade laddare så att alla laddare kan användas för att ladda alla telefoner, men eftersom detta har skett ganska nyligen finns det fortfarande telefoner som använder olika laddare.
- Vissa mobiler kan laddas med en micro-USB som du kan ansluta din telefon till en annan elektronisk enhet med, t.ex. din dator för att ladda. Denna metod för laddning är dock vanligtvis betydligt långsammare än då man använder sig av en traditionell laddare.
Laddningsstation för mobiltelefoner En laddningsstation är ett strömpaket med en laddning som lagras i den. Detta innebär att du kan ladda din telefon när du inte är i närheten av en elkälla. Det finns också laddningsstationer som kan ladda flera olika enheter på samma gång, något som kan vara väldigt användbart personer som alltid är på språng.
Multiladdare Om du har mer än en telefon kan du använda en multiladdare för att ladda dem samtidigt.
Solcellsladdare Solcellsladdare använder solens energi för att ladda telefonen och är ett bra och miljövänligt alternativ till en vanlig laddare.
Billaddare Om du reser långa sträckor kan en billaddare vara bra att ha.
Laddare till gamla telefonmodeller Om din telefon inte längre tillverkas kan det vara svårt att hitta en kompatibel laddare. Leta efter multiladdare eller uppsök en mobiltelefonspecialist för att hitta ett alternativ.

Mobiltelefonbatterier

Eftersom de flesta mobiltelefoner idag är så kraftfulla kan batteriet kan ta slut mycket snabbt, så det är bra att veta så mycket som möjligt om batterier så att du kan välja ett som fungerar för dig.

Om mobiltelefonbatterier

De flesta mobiltelefonbatterier är LIB- eller Litium-jon-batterier. Denna typ av batterier har en hög energi i förhållande till vikt och används därför ofta av mobiltelefontillverkare.

Med andra batterier såsom nickel kadmium kan den maximala laddningskapaciteten minskas varje gång enheten laddas, men detta gäller inte litiumbatterier.

Att byta batteriet

Följ dessa tips för att byta ut batteriet korrekt:

  • Stäng av telefonen
  • Ta loss baksidan av telefonen enligt tillverkarens instruktioner
  • Ta ut batteriet och byt ut det mot ett nytt
  • Kontrollera att de guldfärgade plattorna på batteriet överenstämmer med kontakterna inuti telefonen
  • Skjut eller klicka fast baksidan av din telefon

Hur du kan öka batteritiden

Om du vill öka din batteritid kan du prova följande tips:

  • Se till att bakgrundsbelysningen på skärmen är nedtonad och välj en enkel bakgrundsbild
  • Om du har massor av olika apps kan du leta efter en "appdödare" som kan stänga ner apps som orsakar hög batteriförbrukning
  • Inaktivera din internetuppkoppling eller WiFi när du inte använder den
  • Leta efter apps som hjälper dig att minska och hålla koll på mängden energi som du använder

Mobilväskor och fodral

Om du vill hålla din telefon i bästa möjliga skick så är det viktigt att skydda den med en mobilväska eller ett fodral. Många mobiltelefontillverkare brukar inkludera ett fodral när du gör ett köp, men du kanske vill köpa något som sticker ut mer eller behöver flera fodral för olika telefoner.

Typer av mobilskydd

De tre huvudsakliga typerna av mobilskydd som du kan köpa är mobilstrumpor, fodral och displayskydd.

Mobilstrumpor är billiga och finns i en mängd olika stilar och mönster. En mobilstrumpa skyddar din telefon från repor och märken, men erbjuder inte mycket skydd om du skulle råka tappa telefonen.

Fodral finns i olika utföranden såsom t.ex. flippfodral, och många är tillverkade för att dämpa stötar så fodralen skyddar mot allmänt slitage och fall.

Displayskydd är tunna och genomskinliga. De placeras på skärmen för att skydda den från skador och är särskilt användbara för telefoner med pekskärm.

Vilket mobilskydd ska jag välja?

Vilket mobilskydd du ska välja beror främst på din budget och dina behov. Om du ständigt rör telefonens skärm kan ett displayskydd vara mycket användbart. Om du inte vill spendera för mycket pengar kan du undvika repor med en mobilstrumpa, men för bästa skydd bör du välja ett hårt fodral som dämpar stötar om telefonen tappas.