Köpråd Bläck och Toner


De tre populäraste produkterna inom kategorin Bläck och Toner. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.

Hur du väljer bläck och toner

När du använder en skrivare eller annan maskin som kräver bläck och toner, är det viktigt att välja utrustning som är kompatibel med din enhet, men hur kan du vara säker på att hitta rätt med så många olika produkter att välja mellan? Ta en titt på vår köpguide för bläck och toner för att se till att du har all information du behöver för att göra rätt köp.

När du väljer bläck och toner kan du antingen köpa direkt från enhetens tillverkare, köpa kompatibla patroner från ett annat företag eller använda påfyllningsbara patroner. Fördelen med att använda toner från dina hårdvarutillverkare är att de är särskilt utformade för din enhet och därför producerar en bättre utskriftskvalitet, men det är generellt dyrare att köpa direkt från tillverkaren än på andra sätt.

Vanliga frågor och svar om bläck och toner

Vilken patron är rätt för min enhet?

Oavsett om du behöver patroner för en fax, skrivare eller kopiator, bör du kunna hitta den information du behöver om rätt patron i bruksanvisningen. En hänvisning till tillverkaren finns tryckt på den tomma bläckpatron eller toner du ska ersätta.

Vilka färgpatroner ska jag välja?

Alla färgskrivare behöver en svart bläckpatron och en kombination av tre andra färger för att producera färgutskrifter. Dessa är gul, cyan eller blått och magenta eller rött. Om dina färgutskrifter verkar ha en grön nyans behöver du byta din röda patron. Om dina utskrifter har en lila nyans, ersätt den gula patronen och om de har en orange nyans, ersätt den blå patronen.

Min skrivare fungerar inte

Om du har problem med att få en skrivare eller en annan enhet att fungera efter att du har bytt ut bläck och toner, se först till att bläcket du har valt är kompatibelt med din maskin. Se sedan till att den är ordentligt monterad. Om inget av dessa alternativ löser problemet så måste du kontakta enhetens tillverkare.

Endast en av mina toner är slut, måste jag byta ut dem alla?

Detta beror på märket och modellen på din enhet eftersom en del tillverkare bara erbjuder multi-färg-toner som alternativ.

Om dina färgpatroner är individuella så kan du byta ut dem en i taget vilket sparar tid och pengar.

Hur länge ska en patron räcka?

Detta beror på hur mycket utskrifter du gör. Om du använder din maskin dagligen tar bläcket självklart slut mycket snabbare än om du bara använder den då och då. Vissa tillverkare sätter ett medelvärde på patroner, som visar det genomsnittliga antalet sidor som de ska kunna skriva ut. Om du upptäcker att bläcket börjar ta slut mycket snabbare än uppskattningen bör du kontakta tillverkaren av enheten.

Medelvärdet är baserat på affärsdokument, så kom ihåg att bläcket tar slut mycket snabbare om du skriver ut foton och bilder.

Om du planerar att använda din skrivare regelbundet, leta efter patroner märkta med "high yield". De är dyrare men varar mycket längre.

Hur länge kan patroner förvaras?

Ibland kan det vara billigare att köpa i större volymer, vilket innebär att du kommer att behöva lagra dina bläckpatroner när du inte använder dem. Om du håller dina bläckpatroner förseglade i sina paket och förvarar dem på en sval, torr plats bör de klara sig i upp till två år. Om de har tagits ut ur förpackningen håller de sig i cirka 3-6 månader.

Kommer jag att skada min maskin om jag låter bläcket torka ut?

Det är möjligt att skada skrivarenheter om du låter bläcket köras helt torrt, eftersom munstyckena kan torka ut och bläckhuvudena kan överhettas, så det är bäst att byta bläck och toner innan patronerna är helt tomma.

Om du tror att din skrivare har skadats på grund av att bläcket torkat, kontakta tillverkaren för att ta reda på den bästa åtgärden..

Min toner går inte längre att få tag på

Du kanske upptäcker att bläcket eller tonern du beställt inte finns kvar längre. Detta beror oftast på att tillverkaren har bytt till en annan typ av bläck eller toner. När du köper nytt bläck eller toner bör du kunna läsa på förpackningen eller på webbplatsen vilka enheter patronerna är kompatibla med, så du kommer fortfarande att kunna hitta en som fungerar med din maskin.

Om din skrivare är ganska gammal och du inte kan hitta kompatibla patroner är det möjligt att de slutat tillverkas, vilket innebär att du inte kommer att kunna hitta användbara patroner. Som med all teknik har skrivare en viss livslängd och nya modeller tillverkas ständigt, så om dina inte längre tillverkas kommer du att behöva köpa en ny enhet.